Header Verantwoord spelen desktop

Bewaar je rust, speel bewust!

Bewaar je rust, speel bewust!

Op deze pagina’s lees je hoe wij ervoor willen zorgen dat meedoen met TOTO een spelletje blijft. Concrete tips voor verantwoord spelen, uitleg over alle tools die je als speler hebt om je speelgedrag te managen, maar ook informatie over professionele hulp als het spelen een probleem is geworden.

Bewaar je rust speel bewust - TOTO

TOTO's lessen voor verantwoord spelen

TOTO's lessen voor verantwoord spelen

Alleen zeggen dat je verantwoord moet spelen is niet genoeg. We geven jou concrete tips om meespelen met TOTO leuk te houden.

Naar de lessen over verantwoord spelen

Altijd zelf in controle

Altijd zelf in controle

Als TOTO-speler kun je op allerlei manieren zorgen dat jouw speelgedrag binnen je vooraf gestelde grenzen blijft. In tijd en geld. Jij zit zelf achter het stuur, dus hou die controle!

Naar limieten en meer

Maak jij je wel eens zorgen over je speelgedrag?

Maak jij je wel eens zorgen over je speelgedrag?

Heb jij wel eens het idee dat je de controle aan het verliezen bent over het spelen? Of maak je je zorgen over iemand anders? Hier lees je wat je kunt doen. Zoals een zelftest, informatie over professionele hulp of uitsluiting van het kansspelaanbod.

Aanpakken van problemen

Een veilig en betrouwbaar aanbod

Een veilig en betrouwbaar aanbod

TOTO doet zijn best om te zorgen voor een veilig aanbod: Een plek waar een gokje wagen leuk is, waar de spelregels duidelijk zijn en je erop kan rekenen dat we onze zorgplicht serieus nemen om bijvoorbeeld kansspelverslaving tegen te gaan.

Meer over onze maatregelen

Loket Kansspel

Loket Kansspel

Dit is het officiële landelijke loket voor informatie over (anonieme) hulp bij gokproblemen. Vind hier de hulpinstanties bij jou in de regio. Het Loket Kansspel is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Naar Loket Kansspel

TOTO Rugdekking

TOTO Rugdekking

Met ingang van het seizoen 2022/2023 introduceerde TOTO in samenwerking met de partnerclubs TOTO Rugdekking. Dat is een programma om meespelen met TOTO leuk te houden en de risico’s van gokken bespreekbaar te maken.

Met TOTO Rugdekking willen wij samen met Feyenoord, PSV, FC Twente, FC Utrecht, FC Groningen, Willem II, RKC Waalwijk, sc Heerenveen en Sparta via diverse activiteiten bijdragen aan een veilige spelomgeving voor deelnemers aan sportweddenschappen. Rugdekking geeft niet alleen informatie, maar voorziet ook concrete tips en tools door middel van bijvoorbeeld kennissessies onder de noemer Responsible Gaming. Op die manier wordt niet alleen meer bewustwording gecreëerd onder deelnemers aan sportweddenschappen over wat verantwoord speelgedrag is, maar kunnen mensen ook inschatten wanneer het niet goed dreigt te gaan bij anderen – en indien nodig ingrijpen. Meespelen moet namelijk leuk blijven voor iedereen.