Wedstrijd afgelast of gestaakt: hoe nu verder?

Als er een voetbalwedstrijd is afgelast of uitgesteld én de wedstrijd wordt niet binnen twee dagen na de oorspronkelijke speeldatum uitgespeeld of overgespeeld, dan worden alle wedopties waarvan het resultaat al bereikt is (bijv. Over 2,5 goal bij een 2-1 stand), afgehandeld alsof de wedstrijd volledig is uitgespeeld. De overige wedopties worden geannuleerd (quotering 1,00).

Wanneer een wedstrijd vóór het spelen van ten minste 80 minuten van de reguliere speeltijd wordt gestaakt, en de wedstrijd wordt niet binnen twee dagen na de oorspronkelijke speeldatum uitgespeeld of overgespeeld, dan worden alle wedopties waarvan het resultaat al bereikt is (bijv. Over 2,5 goal bij een 2-1 stand), afgehandeld alsof de wedstrijd volledig is uitgespeeld. De overige wedopties worden geannuleerd (quotering 1,00).

Wanneer er ten minste 80 minuten van de reguliere speeltijd is gespeeld en de wedstrijd wordt daarna gestaakt, geldt als resultaat voor de wedopties de stand dan wel uitslag op het moment van staken van de wedstrijd. (Vervangende uitslagen gelden alleen wanneer een wedstrijd eerder dan 80e minuut wordt gestaakt en niet wordt hervat.)

Bijvoorbeeld wanneer de wedstrijd wordt gestaakt bij een stand van 2-1 is de optie Over 2,5 al bereikt en kan niet meer wijzigen, ook al zou de wedstrijd reglementair uitgespeeld zijn. Ditzelfde zou zich onder andere kunnen voordoen bij de volgende wedopties: Goal/No Goal, Aantal doelpunten, Eerste doelpunt. Ook Half-Time voorspellingen zijn geldig indien de eerste helft uitgespeeld is voor het staken van de wedstrijd.

Als een uitgestelde, afgelaste of gestaakte wedstrijd onderdeel is van het TOTO-13 programma en niet binnen twee dagen van de aangegeven spelperiode (uit)gespeeld wordt, zal er een vervangende uitslag gelden. De vervangende uitslag voor TOTO-13 komt als volgt tot stand: de quoteringen van andere aanbieders worden gebruikt om een gemiddelde quotering te bepalen en dit gemiddelde staat voor een bepaalde krachtsverhoudingen (in percentages).

Aan de hand van deze krachtsverhoudingen worden de prognoses vastgesteld. Door de notaris wordt door het lot, op basis van de prognoses, de vervangende uitslagen voorafgaand aan de sluiting van het TOTO-13 programma vastgesteld.

Na sluiting van het TOTO-13 programma worden deze vervangende uitslagen door de notaris vrijgegeven aan Nederlandse Loterij.

Voor andere sporten dan voetbal kunnen er andere regels gelden wat betreft afgelaste, uitgestelde of gestaakte wedstrijd. Voor meer informatie daarover zie Deelnemersreglement "Nadere regels per sport".