KSA Logo
08:58
TOTO: partner van Nederlands voetbal

Er zijn meer bookmakers op de markt; maar er is er geen één zo oer-Hollands als TOTO. Sinds 1957 (!) zijn wij trotse partner van het Nederlands voetbal. TOTO is er voor de leeuwen en leeuwinnen van Oranje, de knock-out helden van de TOTO KNVB Beker en voor een flink aantal Eredivisieclubs in de mannen én vrouwen competitie.

Nu vertellen we je graag allerlei moois over hoe we zo ons steentje bij mogen dragen aan de geschiedenis van het voetbal, en hoe TOTO met trots op de wedstrijdshirts van Feyenoord, FC Groningen, FC Twente, PSV, RKC Waalwijk, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Willem II prijkt.

Maar laten we eerlijk zijn – jij wil vast weten welke voordelen er voor jou inzitten dankzij de sponsoring. Nou, onze sponsoring van het Nederlandse voetbal zorgt ervoor dat we vaak speciale extraatjes mogen uit delen. Zo kun jij als supporter meedoen met allerlei toffe acties van je favoriete club, en delen we regelmatig kaartjes uit voor Nederlandse wedstrijden. Klinkt goed toch?

Maar hoe kwam die sponsoring tot stand, en wanneer is TOTO eigenlijk het levenslicht? Bij deze, toch nog wat achtergrondverhalen.

Een stukje geschiedenis

Voor degenen die het nog niet weten: TOTO is één van de zeven spellen van Nederlandse Loterij. En Nederlandse Loterij investeert jaarlijks meer dan 45 miljoen euro in de Nederlandse sport via het NOC*NSF en alle betrokken bonden. We durven dus gerust te stellen dat Nederlandse Loterij, en dus TOTO, 100% achter Oranje staan. Sterker nog, TOTO is in 1957 opgericht door de KNVB (hoe Nederlands wil je het hebben?!), en was in die tijd de eerste en enige legale aanbieder van sportweddenschappen. Dat maakt TOTO en het Nederlands voetbal natuurlijk een succesvol één-tweetje, om even in voetbaltermen te blijven.

TOTO Formulier
TOTO KNVB Beker

De band tussen TOTO en de Nederlandse sport is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Zo voegden we ook de sponsoring van diverse Eredivisieclubs toe en werd de TOTO KNVB Beker in het leven geroepen. Het toernooi om de TOTO KNVB Beker bestaat al sinds 1898. Grote kans dat je overgrootopa net als jij al nagelbijtend meeleefde met zijn favoriete club. Sinds 2009 is TOTO trotse hoofdsponsor van de KNVB Beker geworden, en in 2018 deden we er nog een schepje bovenop en werden we naamsponsor van de TOTO KNVB Beker.

TOTO KNVB Beker
Betaald voetbalclubs

TOTO is de trotste mouwsponsor van maar liefst acht betaald voetbal organisaties. Dat zijn Feyenoord, sc Heerenveen, PSV, Willem II, Sparta Rotterdam, FC Groningen, FC Twente en RKC Waalwijk.

TOTO_Feyenoord_Sponsoring
Club TOTO

Zoals TOTO er voor de Nederlandse sport is, zo zijn we er natuurlijk ook voor de supporters. Om al deze TOTO-helden samen te brengen, hebben we in seizoen 21/22 een laagdrempelig platform ontwikkeld met veel winacties: Club TOTO. Er is een Club TOTO bij alle acht de Eredivisie- /Keuken Kampioen Divisie-clubs. Het is dé plek waar je bijvoorbeeld kaartjes voor komende wedstrijden van jouw favoriete club kunt winnen. Niet slecht, toch? Zo maken we het hele seizoen spannender en leuker, #voordesupporters!

Club TOTO Feyenoord
Club TOTO sc Heerenveen
Club TOTO Sparta Rotterdam
Club TOTO RKC Waalwijk
Club TOTO Willem II
Club TOTO FC Twente
Club TOTO PSV
Club TOTO FC Groningen