KSA Logo
14:29
Player Specials

Bij veel wedstrijden biedt TOTO zogenaamde Players Specials aan. Dit zijn speciale weddenschappen, waarbij je doorgaans in kunt zetten op prestaties van – de naam zegt het al – individuele spelers. Het goed voorspellen van Player Specials is een stuk moeilijker dan een gewone 1X2 bet. Maar daar staan dan ook flink hogere quoteringen tegenover.

Welke Player Specials zijn er?

De bekendste Player special is speler X scoort en wint. Deze bet is eigenlijk een combinatie van een Player special en een 1X2. Je wint de weddenschap als speler X scoort en zijn team wint, ongeacht met hoeveel en op welk moment de speler scoort.

Een uitbreiding op deze wedoptie is dat speler X scoort en zijn team wint met 3-0. Of dat speler X scoort, wint en beide teams scoren. Ook kun je kiezen voor het aantal doelpunten van een speler. Of de speler het eerste of laatste doelpunt van de wedstrijd scoort. Hoe hij scoort en vanaf welke afstand.

Voorbeelden van Player Specials
  • Speler scoort en wint
  • Speler scoort en wint met 3-0
  • Speler scoort, wint en beide teams scoren
  • Speler scoort eerste OF laatste goal van de wedstrijd
  • Speler scoort twee keer of meer
  • Speler scoort een hattrick
  • Speler scoort van buiten strafschopgebied
  • Speler scoort kopgoal
  • Speler scoort in eerste tien minuten

Waarom kiezen voor Player Specials?

Er zijn verschillende redenen te bedenken voor een Player Special te kiezen. Wanneer Ajax in de eredivisie thuis speelt, is de kans erg groot dat de Amsterdammers zullen winnen. Bij een 1X2 weddenschap levert een overwinning van Ajax je dan ook weinig op. Met een Player Special van een Amsterdamse zege in combinatie met een doelpunt van een bepaalde speler, maak je kans op een hoger winstbedrag.

Is de spits van PSV al weken op schot? Dan zal een weddenschap op één doelpunt van de spits jou niet veel opleveren. Met een Player Special van twee doelpunten of meer of zelfs een hattrick is jouw winst bij een goede voorspelling een stuk hoger.

Gaan Player Specials altijd over individuele prestaties?

Nee, niet altijd. Zo is er ook de Player Special team x scoort in de eerste 15 minuten. Hierbij maakt het niet uit welke speler er scoort, maar zet je in op een doelpunt van een team in het eerste kwartier van de wedstrijd.