KSA Logo
08:50
Handicap wedden

Een handicap bet is een weddenschap waarbij je kunt kiezen dat een partij een ‘handicap’ krijgt. Hierbij krijgt een partij een virtuele voorsprong of virtuele achterstand. Een partij kan bijvoorbeeld een handicap krijgen van -1. Dit betekent dus dat deze partij virtueel 1 punt achterstaat. Om jouw weddenschap winnend te maken zullen zij dus minstens twee keer moeten scoren.

Hoe werkt een handicap bet?

Wanneer is een handicap bet interessant?

Soms is een team zo’n grote favoriet dat de quotering totaal niet interessant is om op in te zetten. Op dat moment kan deze wedstrijd een stuk leuker worden als je met een handicap voorspelt.

De underdog krijgt in deze wedoptie een 1-0 voorsprong. Als je nu een overwinning voor de favoriet voorspelt, dan moet dit team met 2 of meer doelpunten verschil winnen. De favoriet moet namelijk de 1-0 achterstand goedmaken.

Je kunt deze wedoptie ook gebruiken als je denkt dat de favoriet precies met één doelpunt verschil gaat winnen. In dat geval kies je ‘X’ als uitkomst. Je krijgt dan vaak 3x je inleg. Terwijl een normale overwinning een vele malen lagere quotering zal hebben. Erg interessant!

Hoe hoger de handicap, hoe hoger de payout

Deze variant heeft TOTO ook voor 2-0. De favoriet krijgt een nog grotere achterstand. De quotering dat de favoriet deze achterstand gaat overbruggen, wordt nog hoger.

Bij deze wedoptie kan het ook interessant worden om in te zetten op de underdog. Elke overwinning van de underdog, elk gelijkspel en een overwinning van precies één doelpunt zijn dan winnend voor jouw weddenschap.

TOTO biedt ook een variant aan waarbij de favoriet een 2-0 voorsprong krijgt. Denk jij dat de quotering een verkeerde afspiegeling is van de krachtsverhouding? En gaat juist de underdog een grotere uitslag neerzetten? Dan kun je hele grote quoteringen te pakken krijgen.

Voorbeeld

1 X 2
Ajax – PSV handicap 0-1 3,30 3,40 1,60

In bovenstaand voorbeeld krijgt PSV een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong wordt opgeteld bij de uiteindelijke uitslag. Dit betekent dat als je een ‘1’ voorspelt, dat Ajax met 2 of meer doelpunten verschil moet winnen. Bij een ‘X’ voorspel je dat Ajax met precies 1 doelpunt verschil wint. Bij een ‘2’ voorspel je een gelijkspel of elke overwinning van PSV.

Bij welke sporten zijn er handicap bets?

Bij de volgende sporten kun je een handicap-weddenschap spelen:

 • Voetbal
 • Basketbal
 • Honkbal
 • American Football
 • IJshockey
 • Tennis
Hoe plaats ik een handicap bet?
 1. Klik op de wedstrijd die jij wilt voorspellen.
 2. Scroll naar de wedoptie ‘Wie wint de wedstrijd met handicap?’.
 3. Door de quotering te selecteren voorspel jij snel wie de wedstrijd met handicap gaat winnen.
 4. Klik op het spelformulier onder in de app om het spelformulier met jouw weddenschap te openen.
 5. Vul bij ‘Inleg’ het gewenste bedrag in dat jij wilt inleggen.
 6. Klik onderaan op de button om jouw weddenschap te plaatsen.
 • Zo plaats je een handicap bet