roulette

Roulette Strategieën

Roulette Strategieën

Speel je graag online roulette en wil je je kennis en vaardigheid verbeteren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leggen we je de belangrijkste roulette strategieën uit zodat je nog meer kans maakt op de jackpot. Vergeet ook zeker niet de spelregels en veelgebruikte termen door te lezen.

(Reverse) Martingale Roulette systeem

(Reverse) Martingale Roulette systeem

Dit systeem wordt als de bekendste en populairste roulette strategie beschouwd. Het is ook redelijk eenvoudig en daarom gemakkelijk te volgen. Je begint met het maken van enkelvoudige inzetten: rood/zwart, even/oneven of op de nummers 1-18 of 19-36. Deze inzetten hebben een 50-50 kans op winst. Je begint het spel met je basisinzet. We nemen bijvoorbeeld een inzet van €1. Indien je in deze ronde verlies verdubbel je je inzet. In het voorbeeld ga je dus in de volgende ronde €2 inzetten. Als je weer verliest, verdubbel je weer tot €4 - zo gaat het verder totdat je wint. Als je hebt gewonnen begin je weer vanaf het begin, met je basis inzet van €1. Wanneer je met deze strategie hebt gewonnen heb je namelijk een winst behaald die gelijkstaat aan je basisinzet. Zoals je ziet is het systeem gemakkelijk te volgen en eenvoudig. Het enige nadeel aan deze strategie is dat je je uiteindelijk aan een hoge inzet moet wagen om een lage winst binnen te slepen. Als je bijvoorbeeld zes keer achterelkaar verliest moet je €32 inzetten om slechts €1 te kunnen winnen. Het is dus een strategie die toch wel wat risico met zich meebrengt. Het blijft aangeraden om dit systeem alleen toe te passen met relatief lage inzetten.

James Bond strategie

James Bond strategie

Let op, deze roulette strategie is er een voor ervaren spelers. Er is wat kennis voor vereist maar deze strategie kan mooie winsten opleveren. Dat kan natuurlijk niet anders met zo’n naam! Bij deze strategie zet je steeds €20 per ronde in. Dit totaal wordt verdeeld over drie inzetten: je zet €1 in op de nul, €5 op de sixline van 13-18 en €14 op de getallen tussen 19-36. Op deze manier heb je ingezet op 25 van de 37 getallen op het roulettewiel. Je hebt daarmee een kans van 67.6% om te winnen. De winst hangt natuurlijk af van welk getal er juist valt. Als een getal tussen 13 en 18 valt, win je €10. Als een getal tussen 19 en 36 valt, is je winst €8. Als de nul valt, hangt de winst af van of je Europees of Frans roulette speelt. Bij Frans roulette win je €23, bij Europees roulette €16. Zoals je ziet, heb je op deze manier een grote kans om winst te maken en is het dus zeker een aanrader!

One Hit Wonder Roulette strategie

One Hit Wonder Roulette strategie

Deze strategie is vast en zeker de gemakkelijkste van allemaal. Je gaat hierbij op een getal naar keuze inzetten en je blijft inzetten tot het getal valt. De uitbetaling als je getal uit de roulette komt is 35 keer je inzet en is dus best de moeite waard. Indien je nummer valt voordat je 36 rondes hebt gespeeld win je met deze strategie. Je gaat er hier dus vanuit dat het getal van je keuze vroeg of laat uit de roulette zal komen – hopelijk vroeger dan later. Als je gewonnen hebt met het getal van je keuze kun je van getal wisselen.

Fibonacci Roulette systeem

Fibonacci Roulette systeem

Fibonacci was een Italiaanse wiskundige. Hij heeft onder andere een speciale reeks getallen uitgevonden die naar hem werd vernoemd. De reeks van Fibonacci heeft als kenmerk dat het volgende getal in de reeks telkens de som is van de twee voorgaande getallen in de reeks. Het begin van de reeks ziet er zo uit: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, etc. Bij deze strategie ga je je inzetten baseren op deze reeks. Deze online roulette strategie focust op hoeveel geld je inzet en niet op waar je op inzet. Als je basisinzet bijvoorbeeld €1 is, ga je in de eerste en tweede ronde €1 inzetten. Vervolgens in de derde ronde €2, in de vierde ronde €3, in de vijfde ronde €5 en zo verder. Als je een ronde wint, dan ga je twee “stappen” achteruit in je Fibonacci reeks. Als je dus net €5 had ingezet en je wint, zet je in de volgende ronde weer €2 in. Als je dit systeem blijft volgen zal je de inzetten van de twee voorgaande rondes winnen op het moment dat je een winst binnenhaalt. Dit systeem beperkt zowel de winsten als de verliezen en heeft dus een laag risicoprofiel.

D’Alembert Roulette systeem

D’Alembert Roulette systeem

Nog een online roulette strategie met een laag risico. Hierbij ga je opnieuw inzetten op 50-50 kansen zoals rood/zwart, hoog/laag of even/oneven. Het is iets ingewikkelder dan het Martingale systeem maar blijft eenvoudig te volgen. Voor je begint met spelen bepaal je je begininzet, bijvoorbeeld €20. Daarnaast bepaal je ook de waarde van je “stappen” – deze kan €1 of €2 zijn. Je gaat net zoals in het Martingale systeem je inzet verhogen als je verliest en verlagen bij een winst. Echter, in het D’Alembert roulette systeem verhoog of verlaag je met de waarde van je op voorhand bepaalde stap i.p.v. de hele inzet. Indien je dus €20 hebt ingezet en je verliest ga je bij de volgende ronde €22 inzetten. Bij nog een verlies ga je €24 inzetten, en zo verder. De progressie in dit systeem is dus gematigd, daarom is het risico ook lager dan bij andere progressieve systemen zoals het Martingale systeem.

Red Bet Roulette strategie

Red Bet Roulette strategie

De Red Bet roulette strategie is gebaseerd op het Martingale systeem maar probeert de verliezen te beperken. Je gaat hierbij op enkelvoudige kansen inzetten; rood/zwart, even/oneven of laag/hoog. Je bepaalt je begininzet en zet deze in op een van de twee kansen. We nemen even een voorbeeld van een inzet van €10 op zwart. Als je verliest ga je je inzet verdubbelen en zet je €20 in op zwart, maar je gaat hierbij ook €5 inzetten op rood. Dat verzekert dat zelfs als je weer verliest met je hoofdinzet op zwart, je toch nog een deel van je geld terugwint door de kleinere inzet op rood.

Pivot / Andrucci systeem

Pivot / Andrucci systeem

In dit systeem ga je op zoek naar patronen en series in de getallen die vallen. Als een getal vaak valt of als je bepaalde patronen lijkt te herkennen, ga je ervan uit gaan dat dit in de toekomst ook zo zal zijn. Daar ga je op inspelen. Theoretisch gezien heeft dit systeem geen wetenschappelijke of mathematische ondersteuning en is het dus een systeem dat we niet aanraden. Mathematisch gezien hebben de voorgaande resultaten geen invloed op de toekomstige getallen die vallen bij het online roulette spelen. Bij elke nieuwe ronde is de kans dat getal X valt namelijk hetzelfde, of dit getal nu in de voorgaande ronde is gevallen of gedurende lange tijd niet uit de roulette is gekomen.

Mathoulette roulette strategie

Mathoulette roulette strategie

Bij deze strategie zet je per ronde €8 in. Je zet €3 in op zowel het eerste als het derde dozijn – 1-12 en 25-36. Daarnaast zet je ook telkens €1 in tussen 14 en 17, en tussen 20 en 23. Aangezien je op deze manier op 25 van de 36 getallen inzet, heb je 75% kans om te winnen.

De Snake Bet strategie

De Snake Bet strategie

Deze strategie bestaat uit een combinatie van een inzet op een sixline en vier enkelvoudige inzetten op een nummer. Deze vier nummers worden niet zomaar gekozen, maar je probeert ze zo regelmatig mogelijk te verdelen over het roulettewiel. Je kiest dus niet voor nummers die allemaal naast elkaar staan, maar die juist verspreid liggen over het wiel.

De Kavouras strategie

De Kavouras strategie

Bij deze strategie zet je in op een groot aantal nummers, namelijk twintig. De nummers worden willekeurig gekozen – en vooral zo chaotisch mogelijk verdeeld over het roulettewiel. Je zet ook niet hetzelfde bedrag in op elk van de nummers. Sommige nummers krijgen een hoger bedrag als inzet, andere nummers een lager bedrag. Je blijft ronde op ronde op dezelfde nummers inzetten. Dit systeem heeft een flexibelere aanpak dan de meeste klassieke strategieën. Daar krijg je de precieze instructies over wat je moet doen bij een volgende ronde, indien je wint of verliest.

Cover the table

Cover the table

Dit is nog een strategie die gebaseerd is op het verhogen van je inzet bij verlies. Deze kan gebruikt worden bij enkelvoudige inzetten naar keuze: rood/zwart, even/oneven en hoog/laag. Het is heel eenvoudig: je verhoogt steeds je inzet bij een verlies. De waarde van de verhoging is telkens het dubbele van je originele inzet. Als je eerste inzet €1 was, dan ga je telkens met €2 verhogen. Je zet dus bij verlies €3 in, bij een volgend verlies €5, enzovoort. Was je originele inzet €3, dan zul je bij een verlies €9 inzetten in de volgende ronde, dan €15, etc.

Whittaker strategie

Whittaker strategie

Dit is een redelijk ingewikkelde strategie die een mix is van de Fibonacci en de Labouchère. Je volgt de Fibonacci reeks als je je inzet wilt bepalen. Je voegt daarbij het element van Labouchère toe, waarin je bij een verlies het verloren bedrag bij je volgende zet optelt. Deze strategie is net zoals Fibonacci en Labouchère te gebruiken bij enkelvoudige inzetten zoals rood/zwart, even/oneven en laag/hoog

De Chinese strategie

De Chinese strategie

Bij deze strategie ga je helemaal de andere kant op, en bereken je in plaats van je kansen, het traject van de kogel. Het balletje wordt steeds afgeschoten vanaf het nummer dat in de voorgaande ronde is gevallen. Dat heeft volgens deze strategie, een redelijk vast traject. Je gaat dus gedurende een aantal rondes bestuderen waar het balletje is gestart. Je kijkt ook waar het is geëindigd en hoeveel vakjes er tussen die twee zitten. Op deze manier probeer je tot een schatting te komen hoeveel vakjes er tussen de winnende nummers zitten, en probeer je de uitkomst te voorspellen.

Chasing the Dream

Chasing the Dream

Bij Chasing the Dream ga je beginnen met een inzet op een nummer naar keuze. Het is niet erg waarschijnlijk dat je hierbij gaat winnen, maar zo verloopt de eerste stap van deze strategie nu eenmaal. Als je verliest, zet nogmaals op hetzelfde nummer in. Ook zet je de helft van je bedrag in op een van de drie dozijnen. Zo maak je veel meer kans om te winnen. Je zet dus bijvoorbeeld €4 in op het nummer van de eerste ronde. Vervolgens zet je in de tweede ronde nogmaals €4 in op hetzelfde nummer. Daarnaast, zet je €2 in op een dozijn naar keuze. Zo blijf je verder spelen totdat je niet alleen je inzet op de dozijnen wint, maar ook op het nummer, wat een veel hogere uitbetaling met zich meebrengt.

Labouchère systeem

Labouchère systeem

Deze strategie is wat ingewikkelder. Je begint hierbij met het vast te stellen hoeveel je zou willen winnen. Aan de hand van dat bedrag, zet je de strategie op. Als je bijvoorbeeld voor €30 winst gaat, stel je een reeks getallen samen, die opgeteld 30 vormen. Voor 30 kan dit bijvoorbeeld zijn: 1 – 2- 3 -7 – 3 – 5 – 4 – 1- 4. Je mag zelf kiezen hoeveel getallen je reeks vormen, zolang de som maar gelijk is aan je gewenste winst. Voor de eerste inzet ga je het bedrag inzetten van het eerste en laatste getal van je reeks. In ons voorbeeld zou dit dus €5 zijn. Als je wint, streep je deze getallen door – deze winst heb je dan net binnengehaald. Je neemt vervolgens weer de som van het eerste en laatste getal als inzet, voor de volgende ronde. Als je verliest, zet je het ingezette bedrag achteraan de reeks. Dit bedrag moet namelijk ook worden teruggewonnen om aan de gewenste winst te komen.

Piano roulette strategie

Piano roulette strategie

Dit systeem is gebaseerd op het inzetten op de dozijnen. Je zet in op een dozijn nadat deze negen keer niet is gevallen, in de hoop dat het in de komende rondes meer kans heeft om te vallen. Deze methode is echter niet wiskundig onderbouwd, aangezien elk getal of dozijn niet meer of minder kans heeft om te vallen, omdat het daarvoor is gevallen. Elke draai aan het roulettewiel is volledig onafhankelijk van de voorbije rondes.

Parlay strategie

Parlay strategie

Via deze strategie stapel je de aansluitende inzetten op. Je begint met het bepalen van het bedrag van je eerste inzet, en wanneer je wint, trek je dit bedrag omhoog. Dat is de gelijkenis met het Martingale en D’Alembert systeem, maar de Parlay strategie heeft veel minder regels. Je hoeft bijvoorbeeld niet steeds op hetzelfde nummer in te zetten, dus je hebt meer vrijheid.

Paroli strategie

Paroli strategie

Hierbij gaan we de klassieke toer op en verdubbelen we de inzetten als je een ronde wint. Je beslist op voorhand hoeveel progressies je op deze manier hoopt te bereiken. Het is dan ook slim om hierna te stoppen om je winst te behouden.

Dealers Signature

Dealers Signature

De Dealers Signature strategie is alleen mogelijk bij het live spelen van roulette. Je observeert en analyseert hierbij het gedrag van de croupier. Je gaat bekijken hoe hij de kogel lanceert, met welke snelheid en in welke hoeken. Aan de hand van deze informatie zou je na langere tijd kunnen berekenen waar de kogel terecht moet komen.

Kolommen systeem

Kolommen systeem

Het kolommen systeem is een variatie op de Red Bet strategie. Je zet steeds in op alle de drie kolommen. Op de eerste kolom zet je je basisinzet in. Op de tweede kolom zet je het dubbele van deze basisinzet in. Vervolgens zet je op de derde kolom, het vierdubbele van de basisinzet in. Je verdubbelt de inzet bij verlies. Je kunt natuurlijk kiezen op welke kolom je welke inzet plaatst. Het is dus een progressieve strategie, waarbij je bij een verlies kunt verdubbelen.

Finale systeem

Finale systeem

Bij het finale systeem gaan we inzetten op nummers die eindigen op hetzelfde getal. Als we inzetten op finale 7, zetten we in op 7, 17 en 27. Bij het finale systeem spelen we alleen met nummers die eindigen op 7, 8 of 9.

Cancellations systeem

Cancellations systeem

Hierbij zet je in op gelijke kansen, zoals rood/zwart, even/oneven of laag/hoog. Je schrijft een reeks van getallen op een papier, en volgt deze inzetten, terwijl je verhoogt bij verlies. De eerste inzet is de som van het eerste en laatste getal van je reeks. Indien je wint, streep je deze door en ga je verder met de som van de “nieuwe” eerste en laatste getallen. Als je verliest, streep je geen getallen door, maar voeg je je inzet toe als laatste getal aan de reeks.

Shotwell systeem

Shotwell systeem

Dit systeem houdt er rekening mee dat het belangrijk is om de getallen waarop je inzet te verspreiden op het roulettewiel, niet op de tafel. Je zoekt dus een manier om in te zetten op nummers waar nooit meer dan drie nummers tussen zitten. Je start met je sixline inzet, en dan kies je de overige nummers op die manier uit. Dat zorgt ervoor dat er steeds drie nummers tussen jouw ingezette nummer zitten.

Tarsoj systeem

Tarsoj systeem

Het Tarsoj systeem zorgt voor een klein risico en grote winsten, iets wat iedere speler wilt, toch? Je begint met een fiche in te zetten op de kleur van het winnende getal van de laatste ronde. Als je verliest, verhoog je je inzet met nogmaals de originele inzet. Als je dus €1 hebt ingezet bij de eerste ronde en je verliest, zet je in de volgende ronde €2 in, daarna €3, en zo verder. Je blijft inzetten op de kleur van het getal dat de voorgaande ronde wint. Op het moment dat je wint, ga je de inzet weer afbouwen. Als je bijvoorbeeld tot €7 bent gekomen, ga je in de komende ronde €6 inzetten, daarna €5, …

Visual Ballistics

Visual Ballistics

Je gaat de kogel observeren tijdens zijn ronde op het roulettewiel, en proberen een berekening te maken waar het landt aan de hand van je observaties. Je gaat hiervoor een analyse voeren van de plek waar de kogel het wiel raakt, en waar het uiteindelijk stopt.

Roulette basisstrategie

Roulette basisstrategie

Je gaat bij deze strategie uit van de mathematische kans van 1/37 van elk cijfer om te vallen. Je gaat tijdens 37 rondes aan de slag met pen en papier, en noteert alle cijfers die vallen. Hierna zet je €1 in op elk van de 13 cijfers die niet zijn gevallen, of het minst. Dit gaat echter tegen de wetenschap in dat elke ronde van de roulette onafhankelijk is van de voorgaande. Het heeft dus geen wetenschappelijke onderbouwing.

New Barbi systeem

New Barbi systeem

Hierbij zet je in op tien van de twaalf straten van de roulettetafel, en heb je dus een 81% kans om te winnen. Je inzet is een mix van inzetten op sixlines, straten en een dozijn.

Tiers et Tout

Tiers et Tout

Bij deze tactiek bepaal je een startbudget, en ga je hier een derde van inzetten. Het liefst op een 50-50 inzetmogelijkheid, zoals rood of zwart, hoog of laag of even of oneven. Het is een progressief systeem, dus als je verliest, verdubbel je je inzet. Zoals je ziet, ga je er hierbij van uit dat je minstens twee opeenvolgende rondes moet winnen om winst te maken. Als je echter twee keer achter elkaar verliest, ben je ineens heel je budget kwijt.

Ascot Systeem

Ascot Systeem

Weer een systeem waar je een reeks moet maken en met die reeks aan de slag gaat. Het werkt het best met oneven getallen. Je gaat hier je inzet gelijkstellen aan het middelste getal in de rij, bij de eerste ronde. Als je deze wint, dan ga je een getal omhoog als je inzet pakken. Als je verliest, ga je juist een getal lager in je reeks.

De Angelika Strategie

De Angelika Strategie

Dit is een variatie op de D’Alembert systeem. Bij elk verlies ga je je inzet met een eenheid verhogen, en bij een winst juist een eenheid verlagen. Je gebruikt ook hier enkelvoudige kansen, zoals rood/zwart, even/oneven of hoog/laag.