SPELUITLEG

Bij Toto kun je voorspellingen doen op sportwedstrijden of -evenementen. Dit kunnen voetbalwedstrijden zijn, maar ook andere teamsportwedstrijden of individuele sportwedstrijden.
Per wedstrijd staat aangegeven welke resultaten kunnen worden voorspeld.
Je kunt meespelen via deze app, via onze mobiele site m.toto.nl, via www.toto.nl en via onze verkooppunten.

Single en double betting
Een ‘Single betting’ wedstrijd (herkenbaar aan de S naast de wedstrijd) kun je voorspellen zonder een combinatie met een andere wedstrijd. Een ‘Double betting’ wedstrijd (herkenbaar aan de D) voorspelje altijd in combinatie met één of meerdere andere wedstrijden.
Je kunt tot een maximum van 9 voorspellingen in 1 weddenschap plaatsen.

Inleg
De minimum inleg is €1 per weddenschap. Je kunt deze inleg verhogen tot een maximum van €1.000.

 

Wat win je?
Heb je al je voorspellingen van je weddenschap juist voorspeld? Dan win je een geldbedrag. Je wint je inleg vermenigvuldigd met de quoteringen (winstfactoren) die bij jouw voorspelling horen.

Over prijzen hoger dan € 449 wordt door Lotto bv 29% kansspelbelasting ingehouden. Dit bedrag wordt door Lotto bv afgedragen aan de overheid.

In het geval je in meerdere transacties prijzen wint ten gevolge van dezelfde toevallige gebeurtenis, worden deze prijzen bij elkaar opgeteld en aldus uitgekeerd als één prijs. Is deze prijs hoger dan € 449, dan houdt Lotto bv over deze prijs 29% kansspelbelasting in.

Hoe en waar Toto spelen?

Je kunt Toto spelen in de winkel en online.
 
  • In de winkel kun je meespelen via het Toto formulier, via je Toto app of via de Toto Easyplay (in een selectie van winkels).
  • Online kun je meespelen via toto.nl, m.toto.nl of via de Toto apps (iPhone/Android).Klik hier voor een filmpje hoe mee te spelen via het Toto-formulier.

Klik hier voor een filmpje hoe je meespeelt via de app in de winkel.
 
Klik hier voor een filmpje hoe je meespeelt via de Easyplay in de winkel. Je kunt natuurlijk ook altijd je winkelier om informatie vragen.

 

spelopties

Full time
Voorspel of het thuisspelende team wint (1), het een gelijkspel wordt (X) of dat het uitspelende team wint (2). Je voorspelt bij Fulltime de uitslag voor de officiële speeltijd van de wedstrijd. De blessuretijd valt hier wel binnen, maar verlengingen en protesten niet. Indien gelijkspel gezien de sport of soort wedstrijd niet mogelijk is, kun je alleen de optie 1 (thuisspelend team wint) of 2 (uitspelende team wint) voorspellen.

Score
Voorspel de exacte uitslag van een wedstrijd

Dubbele kans
Voorspel bij deze speloptie twee van de drie (1, X, 2) uitslagen van de wedstrijd. Je kunt dus voorspellen: thuisspelend team wint of gelijkspel (1, X), gelijkspel/uitspelend team wint (X,2)
of thuisspelend team wint/uitspelend team wint (1, 2).

Halftime/Fulltime
Voorspel zowel het resultaat bij rust (1, X, 2) als het full time resultaat na reguliere speeltijd (1, X, 2).
Voorspel je bijvoorbeeld een gelijkspel bij rust, en een overwinning voor het thuisspelende team aan het einde van de wedstrijd, dan voorspel je (X,1).

Handicap
Een team krijgt één of meerdere doelpunten voorsprong toegekend. Deze wordt opgeteld bij het wedstrijdresultaat. De voorsprong staat vermeld bij ‘handicap’, bijvoorbeeld 0-1. In dit voorbeeld van 0-1 krijgt het uitspelende team één doelpunt voorsprong. Eindigt de wedstrijd in 1-1, dan is de uitslag van de handicapwedstrijd 1-2 en heeft hierbij dus het uitspelende team gewonnen.

Goal/No Goal
Voorspel of beide teams scoren (Goal) in de wedstrijd. Verwacht je dat één van de teams of beide teams niet scoren, dan voorspel je No Goal.

Under/Over
Bij Under/Over voorspel je of het aantal (doel)punten, sets, rondes of minuten etc. minder (U/Under) of meer (O/Over) dan het vooraf aangegeven aantal zal zijn.

Oneven/Even
Bij Oneven/ Even voorspel je of het totaal aantal (doel)punten, sets, ronden in een sportwedstrijd oneven (ON) of even (EV) is.

Eerste doelpunt
Voorspel bij de speloptie Eerste Doelpunt welke van twee teams of individuen het eerste (doel)punt, de eerste set of ronde etc. wint of maakt in een sportwedstrijd.

Aantal doelpunten
Voorspel het aantal (doel)punten, sets, rondes, minuten etc. dat in een wedstrijd door één of beide teams of individuen wordt gemaakt/behaald.

Tip
Bij Tip zijn diverse voorspellingen mogelijk. Bijvoorbeeld: wie wordt er kampioen van de Eredivisie? Of wie wint de Grand Prix van Duitsland?

Draw no bet/ home no bet/ away no bet
Bij deze spelopties kun je niet kiezen uit drie mogelijke resultaten (1 = thuiswinst, X = gelijkspel, 2 = uitwinst), maar telkens uit twee.
Bij draw no bet is een gelijkspel voorspellen niet mogelijk en kun je dus alleen een 1 of een 2 voorspellen.
Wordt het een gelijkspel dan krijg je je inleg terug (of wordt de quotering op 1 gezet voor als je een combinatieweddenschap speelt).
Idem voor home no bet (alleen X of 2 mogelijk) en away no bet (alleen 1 of X mogelijk).

Laatste doelpunt
Voorspel welk team (1=thuis, 2= uit) het laatste doelpunt maakt. Kies je X dan voorspel je geen doelpunten.

Winst na achterstand
Voorspel of het genoemde team wint na met 1-0 te hebben achter gestaan.

Thuis wint tegen 0 / uit wint tegen 0
Voorspel hier of het thuisteam danwel uitteam wint zonder een tegendoelpunt te krijgen.

Tijdstip eerste doelpunt
Voorspel hier in welk genoemd tijdvak het eerste doelpunt valt.

Winnaar 1e helft of fulltime
Voorspel hier het resultaat van de 1e helft of het fulltime resultaat. Voorspel je een 1 dan voorspel je dat het thuisteam ofwel de 1e helft wint, ofwel de gehele wedstrijd (of beide).

Winnaar 1e helft of 2e helft
Voorspel hier het resultaat van de 1e helft of de 2e helft. Voorspel je een 1 dan voorspel je dat het thuisteam ofwel de 1e helft wint, ofwel de 2e helft (of beide).

Scoort thuis/uit in beide helften?
Voorspel hier of het thuis, danwel uitteam in beide helften weet te scoren.

Kijk voor het actuele aanbod aan spelopties bij de + button achter een wedstrijd.

Toto systeem

Systeemweddenschap
Met een systeemweddenschap kun je meerdere voorspellingen combineren in een meervoudige weddenschap. Anders dan bij een ‘gewone’ gecombineerde weddenschap, hoef je niet alle wedstrijden goed te hebben om toch te winnen. Het systeem maakt namelijk combinaties van al jouw gekozen wedstrijden. Je wint dan al als één van die combinaties juist voorspeld is.

Als je een systeemweddenschap wilt afsluiten, kies dan bovenin je spelformulier het kopje ‘systeem’. Het aantal mogelijke systeemweddenschappen is afhankelijk van je aantal voorspellingen. De te spelen systemen zijn direct zichtbaar. Verder hieronder is  een voorbeeld weergegeven.

Wat je wint is afhankelijk van het aantal correcte voorspellingen. Het mogelijke winbedrag wat getoond wordt is het maximaal te winnen bedrag. Het kan ook zijn dat je een lager bedrag wint, of helemaal niets.

Voorbeeld:
Stel je doet 4 voorspellingen en kiest binnen systeem voor ‘doubles’. Dit is een 2-systeem en houdt in dat alle mogelijke combinaties van 2 weddenschappen gemaakt worden. Je wint al indien 2 van je 4 voorspellingen correct zijn. In dit voorbeeld maakt het systeem dan 6 verschillende weddenschappen voor je.  De inleg die je kiest is per weddenschap. Een inleg van € 1 betekent in dit voorbeeld dus dat je € 6 dient af te rekenen.

Weddenschappen in systeem Voorspelling A Voorspelling B Voorspelling C Voorspelling D Combinaties
1 x x     AB
2 x   x   AC
3 x     x AD
4   x x   BC
5   x   x BD
6     x x CD

 

Banker
Binnen het systeemspelen kun je ook kiezen voor een zogenaamde ‘banker’. Dit is een wedstrijd die in al je combinaties zit. Combinaties, waar deze wedstrijd niet in zit, die worden niet gemaakt. Het voordeel voor jou als speler is dat je inleg lager is door het lagere aantal combinaties. Je kiest logischerwijs voor een ‘banker’ als je er vrij zeker van bent dat die voorspelling juist is. Is je ‘banker’ voorspelling namelijk fout, dan win je niets. Je speelt de ‘banker’ door de B te kiezen op je spelformulier en vervolgens de B aan te vinken bij de wedstrijd die jij als Banker wil selecteren.

Toto-13

Toto-13 is het Toto spel waarbij je van 13 door Toto geselecteerde wedstrijden moet voorspellen wie er na de offi ciële speeltijd wint. Je kiest 1 als je denkt dat de thuisploeg wint, X bij een gelijkspel en 2 bij winst voor de uitploeg.
Heb je alle wedstrijden goed voorspeld? Dan win je de Jackpot! De Jackpot start op €10.000 en loopt steeds op wanneer deze niet gewonnen is. Ook bij 12 of 11 juist voorspelde wedstrijden win je een
geldprijs. De hoogte van de prijs is voor alle drie de prijscategorieën afhankelijk van het aantal deelnemers. Als er binnen een prijscategorie meer dan 1 winnaar is, wordt de prijs gedeeld door het aantal winnaars binnen deze categorie.

Toto-13 systeem
Je kunt bij Toto-13 ook Toto-13 systeem spelen. Dat betekent dat je bij wedstrijden waarvan je niet 100% overtuigd bent wie er wint, meerdere resultaten tegelijk kunt voorspellen. Bij een 2-kans doe je 2 voorspellingen per wedstrijd. Je voorspelt bijvoorbeeld dat het thuisteam wint of gelijkspeelt (1 of X). Bij een 3-kans doe je 3 voorspellingen per wedstrijd (1,X,2). Deze wedstrijd voorspel je dus altijd goed.  De beschikbare systeemvarianten staan aangegeven.